Joogan kynnyksen madaltaminen

Jooga kuuluu kaikille.

Jooga näyttää ja sen kuuluu näyttää juuri siltä, kuin sinun joogasi näyttää. Me kaikki olemme keskeneräisiä, ja meissä kaikissa on viimeistelemättömiä, hiomattomia saumoja ja kulmia. Kenenkään joogamatka ei ole insta-täydellinen ja täysin progressiivinen: mikä tahansa kehittymisprosessi tai prosessit ylipäätään ovat enemmänkin cha-chan tanssimista, kaksi askelta eteen, yksi taakse.

Välillä meidän molempien harjoitus näyttää siltä, kuin olisimme elämämme kunnossa ja notkeimmillamme. Sitten on aikakausia, jolloin harjoitus näyttää lähinnä bolsterin päällä röhnöttämiseltä. Ja se saakin näyttää. Enemmän ja isoimpia asioita tapahtuu juuri silloin, kun kamera on kiinni, ei julkaisukelpoisten käsilläseisontakuvien hetkellä.

Olemme molemmat työssämme kohdanneet ja nähneet kaikenlaisia ihmisiä, kaikenlaisista lähtökohdista ja tilanteista. Tämä on vahvasti vaikuttanut ajatukseemme siitä, minkälaista sisältöä haluamme tarjota myös teille. Lopputuloksena on kaikenlaista: joogaa kaikille. Emme vain urheilijoille, emme vain notkeille, emme vain täysin terveille, emme vain liikuntarajoitteisille tai vain burn-outin kanssa kamppaileville perheenäideille. Kaikille.

Joogaharjoitus on kuitenkin aina ajallisesti rajattu. Siksi jokainen harjoitus ei voi olla jokaiselle kaikkea. Ohjaaja voikin opastaa, näyttää suuntaa, mutta harjoittelija harjoittelee aina omista lähtökohdista ja tarpeistaan. Sinulla harjoittelijana onkin mahdollisuus tehdä harjoituksesta itsesi näköinen: milloin, miten, millä intensiteetillä, millä nopeudella, helpommalla vai haastavammalla variaatiolla.

#Pysähtymisiä – sarjamme on kasvanut tämän ajatuksen päälle. Sarjasta on yritetty tehdä lähestyttävä, saavutettava, kotoisa, matalan kynnyksen muokattava harjoitussarja. Saat hyvällä omallatunnolla ottaa sen, minkä haluat. Tervetuloa mukaan!

Emmi & Tiia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: